Националният отбор по футбол ще изиграе приятелска среща през февруари 2020 година. Това съобщи селекционерът Георги Дерменджиев след успеха над Чехия.

"Планували сме контрола, но изчакваме жребия, за да видим кой ще ни е съперник и да се насочим към опонент със сходен стил в проверката. Предполагам, че приятелската среща ще е през февруари, но ще се уточни допълнително датата. Кой ще е капитан, ще видим по-нататък - има още много време до баражите през март. Доста е рано да коментираме темата. Трябва да извличаме оптималното от футболистите на база на съперниците, с които играем. Следим доста широк кръг от състезатели, като наблюдаваме тяхното функционално и игрово състояние", заяви Дерменджиев, цитиран от "Тема спорт".

Бившето крило на селекцията Мартин Петров пък коментира: "Нека не изпадаме в еуфория от един успех. Доскоро бяха най-черните, а сега бихме и ще ставаме европейски шампиони. Нека вървим стъпка по стъпка. Аз уча за треньорски лиценз, а вие ме питате дали ще ставам футболен ръководител, дайте по-сериозно да си говорим", заяви Петров.