Конгресът на БФС, насрочен за 7 юни, на който трябваше да бъде избран нов президент на футболната централа и нови членове на Изпълнителния комитет, беше отложен за неопределено време, стана ясно от днешното заседание на Изпълкома на съюза, предаде БГНЕС.

Освен отлагането на Общото събрание поради пандемията от коронавирус, бяха взети и още няколко решения, касаещи отборите под Първа и Втора професионална лиги.

Ето и какви са те:

– Първенствата от аматьорските лиги – от Трета лига, приема се за крайно класиране това до началото на извънредното положение (изключение прави Югозападна трета лига, където ще има шампионски бараж между Миньор и Септември)

– Трета лига – крайно класиране към настоящия момент

– Четвърта лига – същото, освен за областните първенства, там се насрочва бараж

– Отлага се Купата на аматьорите

– В сферата на ДЮШ, първенствата се доиграват на турнирен принцип от 1/4-финална фаза

Така и не бяха взети решения относно първите две дивизии на България. Междувременно, стана ясно, че договорът на селекционера на националния отбор на България Георги Дерменджиев е подновен за шест месеца с опция за допълнителни 18. Наставникът е намалил доброволно заплатата си с 30%. Финансовото възнаграждение на старши треньора ще бъде ограничено до подновяването на тренировките на футболистите.