Бившият капитан на България Ивелин Попов заяви, че се е отказал от националния отбор заради Йордан Лечков. Пред БНТ Попето отправи тежки критики към легендата и заяви, че той само хули футболистите, вместо да им помага. Звездата на руския Ростов добави, че Лечков е имал пръст и в поръчкови статии в медиите.

"Пожелавам успех на момчетата в националния отбор. Доста малко съмишленици останаха в отбора. Нямам подкрепа от достатъчен брой хора. Нещата, както аз ги виждам, няма да се получат. За това, по-добре да спра и да каза "чао". Да дам път на младите, както се казва".

"Много неща не знаете. И след изпусната дузпа излизаха ръководни фактори и казваха какви ли не неща. Тогава станах в съблекалнята и казах: "Аз съм виновен за този равен, изпуснах дузпа". Много момчета обаче станаха и казаха, че всички сме виновни. Любо Пенев също. Но пред медиите излезе все едно друго нещо е станало".

"След мача с Англия започна да се говори защо не са отишли повече от играчите да говорят с феновете. Лично аз съм отишъл и съм говорил с хората. С такива недомлъвки... явно трябваше да се покаже на хората колко сме задружни, но нещата не са съвсем така. Моето поведение сочи какъв човек съм".

"Лечков е една от причините. Не може директор да се държи така. Като си директор трябва да поддържаш футболистите. Той само казва, че ни е осигурил всичко. Не става така да се хулят футболистите и да има поръчкови статии срещу играчите, а ти да не си виновен, не е сериозно".

"В Европа директорът става и си подава оставка, когато нещата не вървят. А сега ще съди БФС, няма да съди. Той един път не е дошъл да говори с нас човешки, бил е голям футболист, да подскаже нещо. Най-лесно е така. Не може цялата вина да е от треньорите и футболистите".

"Кой съм предложил за капитан? Предложих на г-н Дерменджиев, може да го питате - Петър Занев, Васил Божиков или Страхил Попов. По-добър защитник от Петър Занев българин в родното първенство няма в момента. Страхил Попов и Божиков се представил силно в чужбина", каза Попето.

Припомняме, че той не е първият футболист, който се отказва от България заради Лечков. Най-яркият пример за това е легендата Димитър Бербатов.