Натурализираният бразилец Марселиньо ще бъде викнат в нацио­налния отбор за реши­телния плейоф срещу Унгария през октомври. Вече е говорено от него и той е изразил готовност да пътува, пише "24 часа".

Марселиньо подписа с втородивизионния бразилски Витория Баиа, след като бе натирен от Лудогорец, тъй като не се съ­гласи да му бъде орязана жестоко заплатата.

Каляри пък вече очаква Кирил Десподов на подготовка, за да мо­же да се вземе решение за бъдещето си. Деспо­дов е напълно възстано­вен от коронавирус и ве­че е в Италия.

Очаква се Георги Дер­менджиев да викне и Мартин Минчев за след­ващия ни двубой, който е най-решителният за ця­лата ни година.

Нашите вече са по­следни в групата за Лига­та на нациите, след като Финландия изненадващо надви Ирландия в Дъ­блин. По принцип от вся­ка група последният тим отива в третата по сила дивизия за третото изда­ние на турнира, който смени приятелските мачове в Европа.

Така Стивън Кени ста­на едва вторият мени­джър на ирландците, който стартира кариера­та си с два поредни мача без победа. Първият е Мик Маккарти.

В София ирландците ни изравниха в допълни­телното време, когато падна и попадението на Уелс.

Съпреникът ни в плейофа Унгария загуби доста драматично от Ру­сия във втория си двубой от Лигата на нациите. В Будапеща гостите дръп­наха с 3:0 в първите се­кунди на второто полу­време, след което полу­чиха два гола от домаки­ните. Техни автори бяха Роланд Шал ай от Фрайбург и натурилизираният сърбин Неманя Нико­лина

В първия си двубой ун­гарците удариха с 1:0 Турция.

Записите на двата дву­боя вече са в София и са на разположение на треньорския щаб на България.