Халфът на белгийския футболен клуб Льовен Кристиян Малинов е един от хората, които постепенно се превръщат във важни играчи за националния ни отбор. Най-вероятно утре ще бъде отново титуляр, предвид контузията за дълго време на капитана Георги Костадинов.

"Чувствам се добре физически, добре съм няма проблеми. Готов съм за мача утре. Всички осъзнаваме какъв шанс изпуснахме срещу Унгария, но живота продължава. Това е в миналото, няма какво да го мислим. Това вече е в миналото, няма какво да го мислим, излизаме за победа утре. Когато излезем на терена и мерим сили друг отбор, винаги сме концентрирани, защото играем за България. Просто физическото и психическото натоварване беше много голямо срещу Унгария. Всички дадохме повече от 100% от себе си. Колкото и да се мъчим, след като сме се раздали на над 100 процента, и да искаме, не можем да се върнем на предишното ниво. Може би срещу Финландия ви е изглеждало, че не е имало максимална мотивация, но не е така. Просто бяхме се изразходили. Играта срещу Унгария като игра беше добре, но първият и вторият гол в нашата врата бяха много леки. Може би момент на подценяване и липса на концентрация, и това ни лиши от шанса да отидем на Европейското първенство", заяви Малинов, цитиран от БНР.

Но националният отбор на България трупа постоянно поражения, вече имаме само 1 победа в последните 18 мача. "Загуба след загуба тежи, разбира се. Тежи на самочувствието. Ние всеки ден излизаме и тренираме, опитваме се да се подобряваме, следваме указанията на треньора. Чисто като игра стигаме до положения, но не можем да ги реализираме. Дали е липса на класа, дали е от напрежение-не знам защо. Относно допуснатите голове, може би недоглеждане, проспиване на дадени ситуации и като ги съберем всички тези неща, се стига до тези попадения. Треньорът иска да излизаме на терена, да играем футбол, мотивира ни преди мачовете, но за момента сме попаднали в такава ситуация, която се дължи на поредицата от загуби".

"Лично за мен е по-лесно да играя през 3 дни, отколкото всяка седмица да имам мач. Когато има такива тежки мачове, е нормално следващият двубой да има ротации в отбора. Няма как същите играчи да излязат да играят след 3 дни пак след такова натоварване. Затова сме и 24-25 футболисти, а всички трябва да са готови", завърши роденият в Петрич дефанзивен халф.