Младежкият национален отбор на България пропусна голям шанс почти да си осигури място на Евро 2021, след като завърши 1:1 при гостуването си на Полша.

Резервата Здравко Димитров изведе "лъвовете" напред в 41-ата минута, но след почивката домакините се добраха до важното за тях равенство с гол на Бида Бартош (66'). Кръг преди края на квалификациите поляците имат 17 точки, докато възпитаниците на Александър Димитров са с 15 т.

Следващият мач на България е домакинство на един от двата аутсайдера в групата - Естония, който има 5 т. Нашите ще гонят задължителен успех и ще се надяват последният в класирането Латвия да победи Полша като гост, за да се класираме на шампионата на Стария континент.


Още в 7-ата минута се наложи принудителна смяна в нашия състав. Георги Русев се контузи и на негово място влезе Здравко Димитров. Но именно крилото на Левски беше най-добрият за "лъвовете".

Той първо изведе на отлична позиция Калоян Кръстев, а в края на полувремето навърза половината отбрана на Полша и с фантастичен удар откри резултата - 1:0! След почивката Полша се направи няколко промени, които дадоха резултат. В 66-ата Бида Бартош бе точен от близо при добавка, след като негов съотборник нацели напречната греда​ - 1:1.

При няколко удара на Димитров и Илия Юруков стражът на поляците Грабара се намесваше решително и спасяваше вратата си. Финалният натиск и офанзивните смени на селекционера не дадоха резултат и България си тръгна с точка от Полша.

Полша U21 - България U21 1:1

Голмайстори: 0:1 Здравко Димитров (41), 1:1 Бартош Бида (66) 

Полша: 1. Грабара, 4. Росолек, 5. Кивиор, 6. Пухач, 7. Камински, 9. Климала, 13. Пиатковски, 14. Листовски, 17. Богуш, 18. Слиш, 19. Фила
 
България: 1. Наумов, 2. А. Христов, 4. Лясков, 6. В. Попов, 8. Юруков, 10. С. Иванов, 13. Русев, 15. П. Христов, 16. Антов, 17. Кръстев, 20. Янков