Халфът на българския национален отбор и Арсенал Тула - Георги Костадинов може да бъде извън терена още около 10 дни. Това обясни лекарят на отбора Александър Резепов.

Шефът на медицинската служба на клуба даде специален брифинг за ситуацията в клуба предвид многото контузии, а също така отскоро и трима болни от коронавирус, съобщава "БНР".

"В мача с Тамбов контузи мускул, който се намира между прасеца и ахилеса. По време на октомврийската пауза за националните отбори той замина за България, там беше прегледан и му се назначи терапия.

Сега продължава курса на възстановителна рехабилитация и в Русия, но проблемът е, че при тази специфика на травмата няма как да се дадат точни срокове. Георги може да се оправи до 10 дни, може по-скоро, може и две седмици да отнеме", обясни ситуацията около българския национал лекарят на руснаците.

Освен Костадинов, Арсенал не може да разчита на Кирил Комбаров, повредил менискус и претърпял артроскопия, Алекасндър Денисов, Евгений Луценко и Гурам Аджоев заради други контузии. Владислав Пантелеев, Юрий Ковальов и Валерий Громико са с положителен тест за коронавирус, обясни лекарят на тима.

В момента отборът се намира на 11-ото място с 12 точки и му предстои в 13-ия кръг гостуване на Рубин Казан.