България – Финландия, мач от група 4 в Дивизия Б на Лигата на нациите, София, начало: 19.00 часа наше време

Вероятни състави: 

България: Луков, Попов, Димитров, Божиков, Сисиньо, Малинов, Цветков, Г. Иванов, Краев, Делев, Илиев

Финландия: Храдецки, Уронен, Араюри, Тойвио, Хамелайнен, Тейлър, Камара, Спарв, Нисканен, Похянпало, Пуки

Актуални коефициенти за мача България - Финландия вижте ТУК

Прогноза на Gol.bg:

България приема Финландия в предпоследния си мач от Лигата на нациите. "Лъвовете" имат само една точка до момента след 1:1 с Ирландия в София, а в останалите случаи неизменно губим. Именно с ирландците се очертава да се борим да не изпаднем в долната дивизия. Но връщане в нея, поне на хартия, ще ни осигури по-слаби съперници в следващото издание на турнира.

Очаква се днес селекционерът Георги Дерменджиев да заложи на доста експериментален състав, имайки се предвид факта, че в последните дни куп футболисти от състава дадоха положителен тест за коронавирус и бяха карантинирани. На техните места бяха извикани нови играчи, които трябва да оправдаят гласуваното им доверие.

В исторически план Финландия е удобен съперник за България. В деветте срещу помежду си до този момент, родните национали имат седем успеха, едно равенство и едно поражение, което дойде преди месец с Хелзинки, когато загубиха с 0:2. Головата разлика е 19:5 за нашите. У нас имаме 4 успеха от 4 мача, при голова разлика 11:2.

Гостите обаче гонят задължителна победа тази вечер, защото се борят е Уелс за 1-то място. В момента Гарет Бейл и компания са лидери с 10 т., финландците имат 9 т. И за това нашата прогноза е, че България ще загуби довечера, въпреки че преди дни спря черната серия след 3:0 над полуаматьорите от Гибралтар.

Прогноза: България – Финландия 0:1