Спортният министър Красен Кралев отправи тежки критики към бившия национален селекционер Георги Дерменджиев и съдийството в първенството ни. Той все пак изрази оптимизъм за бъдещето на българския футбол и не пропусна да похвали ЦСКА за доброто представяне в Лига Европа.

Ето какво каза Красен Кралев пред БНТ:  

  • За Георги Дерменджиев: 

За радост на всички Георги Дерменджиев е минало, загуби цяла година, два гола за 540 минути, всичко е ясно, нивото е ясно. Изумен съм просто! Четох доклада, който беше публикуван в един ежедневник, и никъде не видях дори една самокритика. Да се надяваме, че подобни мигове ще бъдат спестени на българските фенове. Знаете какво е мнението на всички за този треньорски екип и треньор.

Не съм съгласен, че това са най-добрите ни футболисти, срещу Унгария можеше да излезем с друг състав. Николай Михайлов и Митко Илиев казаха, че играчите в националния отбор нямат самочувствие - кой да им го даде това самочувствие, ако не треньорът?!

  • За бъдещето на футбола ни:

Идва добро поколение - Наумов от ЦСКА 1948, Виктор Попов от Черно море, братята Христови, Лъчо Котев от Арда от страхотен футболист, Светльо Ковачев, Здравко Димитров, Калоян Кръстев, Антов, Турицов, Илиан Илиев...

Ето за пет секунди изброих над 10 имена. Не е лека групата за световното първенство, вярно. Тежки сблъсъци ни чакат - Италия, Швейцария, после гостуваме на Северна Ирландия. За третото място трябва да бъдем доволни, трябва да обиграваме състава и да трупаме точки за по-горна урна за следващите квалификации.

Има време до конгреса на БФС, важно е да има сблъсък на идеи. Струва ми се, че в нашия футбол липсва откритият разговор, да се каже какви са проблемите. Емо Костадинов резонно защитава позицията, че трябва да се даде път на младите треньори, както се прави в Германия.  

  • За ЦСКА и Лудогорец:

ЦСКА се представи добре в Лига Европа, малшанс им попречи да продължат напред, направиха добри мачове. Лудогорец е в период на смяна на отбора, тази година ще преболедува и догодина след смяната ще се завърнат в Европа на пълни обороти.

  • За проблема в съдийството ни:

Проблемът в българския футбол е съдийството, има явни зависимости. По този начин се отблъскват фенове и инвеститори, не говорим това как се отразява на футболистите. До здраво трябва да се реже в съдийството, трябва тотална реформа, а не да се крием като щрауси