Футболни легенди се обявиха срещу анонсирания като сигурен избор на досегашния селекционер на младежите Александър Димитров за нов наставник на мъжете. Димитров е лансиран от Емил Костадинов, но няма подкрепата на водещите клубаве, както и на футболната общественост.

"Това е смешно и абсурдно. Наистина ще бъде гавра, за която може да ни се подиграват. Аз този човек не го знам какво е направил. Нека първо се докаже на клубно ниво. Няма как да качим младежите при мъжете и да очакваме някакъв успех. Най-много да бием пак Гибралтар. Това, че имаш желание, не означава, че може да бъдеш назначен. То иска магарето, ама не е кон, нали?!", коментира Чавдар Цветков.

"Това е несериозно. Преди всичко трябва да има ясен критерий и правила. Да има конкурс. Треньорите в България също трябва да имат думата. И аз имам самочувствието, че мога да водя Барселона, но не ме канят", казва Емил Велев - Кокала, последният треньор извел Левски до шампионска титла.

"Трябва да има правила и конкурс. Опитът е ключов. Никой не тръгва да подмладява така националния отбор", смята Пламен Гетов, цитиран от "Мач Телеграф".

"Този не съм го чувал. По-младите може и да го знаят, но аз въобще не съм го чувал. Това е моят коментар", завършва темата Петър Жеков, който подкрепя тезата, че за да има силен национален отбор, трябва повече българи да играят в клубовете си.