Сериозни дебати текат в Изпълкома на БФС вече два месеца. Причината е новият национален селекционер на България. Наследникът на Георги Дерменджиев трябва да бъде обявен до дни. Битката за това кой да поеме "Лъвовете" се води от три лобиа сред шефовете в централата.

Първото е начело с Емил Костадинов, който държи националите да бъдат поети от Александър Димитров. Той е запознат отлично с работата на специалиста, тъй като го следеше изкъсо в младежкия национален отбор. Там младият треньор постигна добри резултати. Плюс за Димитров е и фактът, че предстои интергирането в първия отбор на много от играчите, с които доскоро работеше при "Лъвчетата".

"Треньорите, които са се представили добре в националните гарнитури с години, които са минали през 15-, 17-, 19-, 21-годишните, познават футболистите от самото начало. За мен би трявало да се даде шанс на такъв човек", неведнъж е споделял Костадинов.

Второто лоби е обединено около боса на Лудогорец Кирил Домусчиев, пише "България днес". То първо бе на мнение, че Георги Дерменджиев трябва да запази поста си. Това обаче срещна сериозен отпор от останалите членове. Досегашният селекционер бе махнат още през декември. След това бе подхваната идеята да се вземе друг специалист с подобен профил, но и това не срещна сериозна подкрепа.

Третата част от шефовете в БФС искат чужденец да поеме националите. Според тях в момента в България няма човек, който да може да се справи с тази задача. За предпочитане е новият селекционер да е от Балканите, за да е запознат с нравите на родните играчи.

На този етап на преден план е идеята на Костадинов, койно е най-настоятелен с кандидатурата на Димитров. Той е почти сигурен, че ще успее да наложи волята си. Очаква се до дни доскорошният селекционер на младежите да бъде повишен. Обявяването му най-вероятно ще стане до края на седмицата.