Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов сподели, че той е предложил Ясен Петров да поеме националния отбор на България. Костадинов обяви и още две имена, които е предложил. 

"Имаше предложения за други селекционери, но в крайна сметка се спряхме на Ясен Петров. Четох в медиите, че Венци Стефанов е предложил това. Той не знаеше нищо за това. Аз предложих Ясен Петров да е национален селекционер.

Георги Донков също беше мой вариант. Имаше предложение и Георги Дерменджиев да остане. От трите кандидатури мисля, че Ясен Петров има по-голям опит като старши треньор. Бил е в чужбина, има опит. Поставихме му за цел да обнови отбора.

Водещото не са парите, а резултатите и изграждането на един боеспособен отбор. Резултатите през последната година не бяха такива, каквито ни се искаше да бъдат". 

Изпълнителният комитет към БФС взе още едно много важно решение по време на първото заседание за 2021 година. Костадин Стоичков вече няма да бъде шеф на родните рефери, а на негово място ще застане Костадин Гергинов. Заместник-председател на Съдийската комисия пък вече ще е Георги Игнатов.