Атаката на националния отбор ще е от Пловдив или поне такива са намеренията на новия селекционер Ясен Петров. За старта на световните квалификации специалистът се очаква да повика капитана на Локомотив Димитър Илиев и голмайстора на Ботев Атанас Илиев.

Последният заби двата гола за канарчетата за равенството 2:2 с Левски на Терена". Атанас бе упорито пренебрегван от предишния селекционер, който също бе от Пловдив като Ясен - Георги Дерменджиев. Същият пък, въпреки че редовно викаше Димитър Илиев, рядко залагаше на него. През януари лидерът на черно-белите за втори път стана футболист на годината. По още един играч от двата пловдивски тима влизаха в сметките на Джанини - това бяха вратарят на Локо Мартин Луков и Тодор Неделев от Ботев.

В момента обаче и двамата са аут заради контузии и едва ли ще се върнат в игра до края на сезона. На 25 март трикольорите приемат Швейцария, а три дни по-късно сме домакини на Италия. На 31 март е гостуването на Северна Ирландия. В понеделник Ясен Петров обяви имената на 8 играчи от чуждестранни клубове, като в селекцията се завръща таранът Андрей Гълъбинов, който също не бе долюбван от Дерменджиев, пише "Тема спорт". Според запознати от Първа лига специалистът ще извика между 17 и 19 състезатели. Той иска да има по-голяма група, тъй като мачовете са три, през три дни. Имената на футболистите от родния елит ще бъдат обявени следващия понеделник, когато бъде изигран предстоящият кръг. 

Снимка: Lap.bg