Без петима от асовете си може да пристигне в София националният отбор на Швейцария за старта на световните квалификации. Новият национален селекционер Ясен Петров ще дебютира начело на България с мач срещу алпийската страна на 25 март.

Причината евентуално от състава на Швейцария да отпаднат петима водещи футболисти е пандемията от COVID-19. Въпросните играчи ритат в Бундеслигата - Мануел Аканджи за “Борусия” (Дортмунд), а Ян Зомер, Нико Елведи, Денис Закария и Бреел Емболо - за “Борусия” (Мьонхенгладбах).

Един от шефовете в първия германски клуб - Себастиан Кел, обяви пред “Кикер”, че се обмисля някои от футболистите да не бъдат пуснати в националните си отбори за предстоящите квалификации.

“Следим и дискутираме ситуацията с коронавируса всеки ден. Тя се променя постоянно. Може да спрем някого, ако сметнем, че това ще навреди на “Борусия”, казва цитираният от "24 часа" Кел.

Той бе последван от наставника на “Борусия” (М) Марко Розе. Треньорът обяви, че с оглед на заразата може да бъде наложено вето за пътуване на играчите за мачове на националните отбори.