Капитанът на националния отбор на Швейцария Гранит Джака се изказа ласкаво за представителния тим на България. Футболистът на Арсенал говори пред медиите преди утрешната световна квалификация между двата тима. 

Той сподели, че отборът му иска да спечели своите мачове, за да затвърди мнението, че заедно с Италия е фаворит в групата.

"Не се притесняваме от ролята на фаворит. Искаме да покажем добра настройка в мача. Свикнали сме да играем в такива срещи срещу подобни съперници. Срещу българите може и да ни е трудно, но искаме да извлечем максимума", заяви Джака.

"Без да проявявам излишна арогантност, смятам, че сме фаворити с Италия за първите две места в групата. Трябва да се интересуваме от нашите мачове и да ги спечелим. Трябва да постигнем и добри резултати срещу Италия, за да спечелим групата.

България е футболна нация със страхотен футболен манталитет. Имат нов треньор и 10 нови. Може би фактът за новия треньор ще ги мотивира допълнително. Би било трудно да играем срещу тях, но искаме да вземем трите точки утре и да ги отнесем вкъщи.

Отдавна не сме се събирали заедно в националния отбор и се радвам, че сме тук сега. Надявам се да постигаме резултати и те да започнат от утрешния мач", завърши капитанът на Швейцария