Младежкият национален отбор на България до 21 години постигна втора победа на турнира "Анталия къп", след като отнесе връстниците си от Казахстан с 3:1.

Два гола за момчетата на селекционера Александър Димитров вкара Димитър Тонев от Ботев (Пловдив), а едно попадение прибави Владимир Николов, който е играч на Кикерс (Вюрцбург). Преди дни "лъвовета" надиграха с 2:1 и Украйна.

Нашите доминираха от самото начало на мача, но пропуснаха да открият резултата в срещата. Българите откриха резултата в 51-ата минута. Атаката беше подхваната от Слави Шопов, който пусна дълга топка към Николов.

Тя обаче беше овладяна от защитата на Казахстан. При разиграване на топката от казахстанския отбор, тя стигна до вратаря Динмухаммед Жомарт. Стражът на казахстанците тръгна лъже, Владимир Николов открадна и без проблеми я прати в опразнената врата за 1:0.

В 58-ата минута Димитър Тонев навлезе от ляво след като получи топката на празно пространство, напредна и прати топката до гредата без шанс за вратаря. Само две минути по-късно Тонев от същата позиция получи топката от Доминик Янков, напредна и не остави шанс на вратаря на противника- 3:0.

Крайният резултат беше оформен в 81-ата минута от Султан Сагнаев, който реализира от дузпа.

Стартов състав на България: Виктор Николов, Виктор Попов, Християн Петров, Йоан Бауренски, Патрик-Габриел Галчев, Емануил Мирчев, Доминик Янков, Димитър Тонев, Станислав Шопов, Филип Кръстев, Владимир Николов.