Обещанието за промени в стартовия състав на България от страна на селекционера Ясен Петров ще бъде спазено за визитата на Северна Ирландия тази вечер. Настадникът, дебютирал с две поражени в София, е решен да търси ново лице на представителния тим при първата визита под негово ръководство. Аут за тежкия мач в Белфаст са Пламен Илиев, Сисиньо и Страхил Попов.

Дебют за България под рамката се очаква да запише Даниел Наумов, а негов подгласник остава Иван Караджов. Голямат изненада обаче се крие в отбрана. Първи мач за трикольорите вероятно ще изиграят братята Петко и Андреа Христови, пише "Труд". Бранителите имат солиден стаж в младежките формации. Петко се представя солидно в "Про Верчели", където бе избран от феновете за №1 през февруари, а Андреа е основен играч на "Славия". До тях в отбрана ще бъде и Валентин Антов, играл на ниво срещу Италия, а Петър Занев и Даниел Димов остават резерви.

Дебютантите за България обаче не спират дотук. Ясен Петров е решен да заложи също и на Антонио Вутов, подвизаващ се в Унгария. Момчил Цветанов запазва титулярно място след отличното представяне срещу "адзурите" и неутрализирането на Федерико Киеза. А сред стартовите 11 е възможно да се завърне и Георги Йомов. В халфовата линия отново ще бъдат Ивайло Чочев и Георги Костадинов, а изненадващо във втори пореден мач извън състава остава Кристиян Малинов. Андрей Гълъбинов е фаворит да води атаката, а за негов партньор Ясен Петров ще избира между Спас Делев и Кирил Десподов. Играчът на "Лудогорец" има по-големи шансове, въпреки че остана извън тима за двубоя с Италия заради болки в глезена. Мачът е от 21.45 часа тази вечер. 

Вероятен състав за България:

Наумов, П. Христов, А. Христов, В. Антов, М. Цветанов, А. Вутов, Г. Костадинов (к), И. Чочев, Г. Йомов, А. Гълъбинов, К. Десподов