Националният селекционер на България Ясен Петров говори пред медиите преди заминаването на тима за Италия за световната квалификация срещу европейски шампион утре във Флоренция. 

"Настроението е много добро. Отиваме в Италия, настроението трябва да е добро. Имаме дребни проблеми. В момента нашето първенство тече доста интензивно и ще гледаме да извлечем максимума от играчите, които се намират в най-добър игрови ритъм", започна наставникът.

"Вчера проведохме тренировка, на която за първи път се събрахме всички. Предполагам, че при колегите от Италия е същото. Това е реалността и трябва да се съобразим. Искаме да извлечем максимума от това, с което разполагаме. Това е мач, в който няма какво да губиш. Това е европейския шампион, но не трябва да има притеснение. Трябва да отговорим на това, което ни предложат". 

"В момента ни предстои Италия. Когато мине този двубой ще правим прогнози за следващите мачове. Оттук нататък ние трябва да търсим победи", каза още Ясен Петров, цитиран от БНР.

Двубоят Италия - България е на 2 септември от 21:45 часа наше време. В класирането в нашата група С "адзурите" водят с 9 точки от 3 мача, а националният ни отбор е четвърти с 1 точка.

Снимка: Lap.bg