Селекционерът на България Ясен Петров беше много емоционален след измъчената победа с 1:0 над Литва в световна квалификация. Спецът не сдържа сълзите си и заяви, че "лъвовете" са направили малка крачка с равенството в Италия и днешния успех.

"Знаех, че ще бъда трудно. Нямахме победа от две години. Това беше съперник, който нямаше какво да губи. Отборът има бъдеще. Искам да благодаря на феновете на стадиона. Заслужихме успеха. Успяхме да спечелим и продължаваме да вървим напред. Тези момчета заслужават подкрепа. Надявам се да правим нашите си стъпки напред. Има много голям негативизъм към националния отбор, който загуби доверие. Искам да носим радост на хората. Това е много малка крачица, резултата във Флоренция и сега. Можем само да се гордеем. С момчетата се разбираме изключително много", каза Петров.

Той коментира и самия мач. "Обстановката е наистина фантастична. Литва не ме изненада, бяхме направили няколко промени. През целия мач имахме контрол и беше важно да поведем. Повтарям се – малка, но сладка крачица. Имахме малко време, точно един ден за работа за тази среща. Тренирахме статични положения. От всеки следващ лагер ще имаме време да се опознаваме, да си влизаме в главите. За три дни не е лесно. Играхме като колектив и това искам да виждам, това ще върне хората на стадиона", добави Петров. 

Снимка: Lap.bg