Селекционерът на България Ясен Петров направи спешна промяна в отбора за мачовете с Литва и Северна Ирландия от световните квалификации.

Вратарят на Арда Кърджали Иван Караджов беше повикан на пожар. Причината за това е, че титулярният страж на "лъвовете" в последните мачове - Георги Георгиев, е с контузия. Той е получи травма по време на вчерашния мач на Черно море с Пирин в Благоевград, завършил 2:2.

Останалите двама вратари, на които ще разчита Ясен Петров, са Мартин Луков и Светослав Вуцов. Очаква се именно Луков да стартира в двете квалификации, които ще се играят съответно на 9 октомври във Вилнюс и на 12 октомври в София. 

Вратарят на Левски Николай Михайлов не е в групата, защото е наказан. Срещите за България са много важни, защото могат да ни гарантират 3-то място в класирането, което ще ни постави в по-висока урна за следващия квалификационен цикъл.

В момента лидер е Италия с 14 точки от 6 мача, следва Швейцария с 8 т. от 4 срещи, ние и Северна Ирландия имаме по 5 пункта, но "лъвовете" са с двубой повече. На дъното е Литва с нулев актив.

Снимка: БГНЕС