Първият квалификационен мач на юношеския национален отбор по футбол до 19 години завърши със загуба от Босна и Херцеговина с 0:2. Началото на двубоя беше равностойно, като нито един от двата отбора не успя да застраши сериозно противниковата врата, но след изиграването на първите 30 минути, Босна и Херцеговина стана по-офанзивна и в крайна сметка откри резултата в 35-тата минута на срещата след изпълнение на пряк свободен удар.

В края на първото полувреме България остана с човек по-малко на терена, след като капитанът на тима Димо Кръстев получи директен червен картон. През второто полувреме съставът на Босна и Херцеговина достигна до втори гол, след като в 69-тата минута бе отсъдена дузпа за нарушение в наказателното поле на българите.

В другата квалификационна среща от група 6 Република Ирландия надделя над Черна гора с 3:2.

Вторите мачове от квалификациите ще се изиграят в събота, 13 ноември отново от 14:30 часа, като България U19 ще домакинства на Черна гора на стадион "Албена 1", а отборите на Република Ирландия и Босна и Херцеговина ще се срещнат на стадион "Дружба" в Добрич.