Селекционерът на България Ясен Петров заяви, че Украйна е много силен отбор. Двата отбора се изправят в контролна среща в Одеса утре.

"Това е много силен съперник. Да се надяваме, че ще успеем да ги изненадаме. Неслучайно играем контрола със силен съперник, какъвто е Украйна. Знаете, че сме с нов отбор и той трябва да е поставен под напрежение, за да видим докъде сме стигнали.

Играхме срещу доста сериозни отбори. Радваме се, че поставени под напрежение, младите ни играчи израстват. Ние имаме нужда от опит. В тези двубои опитът е много важен.

Същевременно знаем, че Украйна притежава изключително класни футболисти, има история и традиции във футбола. Подхождаме с респект. Нашият отбор също има история. Огромното ни желание е след време тези момчета, които имаме сега, да напишат собствената си история", каза Петров.

Селекционерът на Украйна Олександър Петраков също се срещна с медиите преди мача. Той заяви: "Мачът с България е много важен за нас. Искаме хората в Одеса да дойдат и да ни подкрепят утре. В Лвов имаше голяма подкрепа, никога досега не съм се чувствал така. Така че чакаме феновете в Одеса и се надяваме на подкрепа в навечерието на важния мач с Босна и Херцеговина".

Вратарят на България Николай Михайлов заяви преди контролата срещу Украйна, че той и неговите съотборници ще се опитат да изпълнят изискванията на треньора. „Доста опитни отбори са, които често се класират на големите форуми. Имат опит и висока класа. Повечето футболисти играят в стойностни отбори. Ние имаме млади играчи, често имаме дебютанти, които тепърва се налагат в мъжкия футбол“, коментира Михайлов.

„Очаквам утре да стане един добър мач и нека двата отбора покажат най-доброто си лице. Ние ще играем интензивно и ще се опитаме да изпълним изискванията на треньора“, добави той.

„Всеки иска да завърши годината подобаващо, така че искаме да изиграем добър мач срещу Украйна и след това ще мислим за двубоя с Швейцария“, каза още Николай Михайлов.