Младежите на България до 21-годишна възраст допуснаха горчив обрат и загубиха с 1:3 на Нидерландия в квалификационен мач от Група "Е" за Евро 2023. 

Срещата в Ниската земя започна добре за "лъвовете", които откриха резултата  20-ата минута чрез Минчев. Маатсен изравни в 38-ата минута, а още в началото на втората част "лалетата" обърнаха чрез продукта на Байерн Мюнхен Циркзее, сложил точка на спора с нов гол в 91-ата минута.


Двубоят започна с натиск на домакините, но в 20-ата минута нашите поведоха в резултата. Виктор Попов напредна и подаде Мартин Минчев, който от далечна дистанция изненада вратаря на Нидерландия.

В 37-ата минута нашите пропуснаха нова възможност чрез Виктор Попов, а секунди след това нидерландците изравниха. Тимбер отправи опасен удар, който вратаря Дамян Христов изби, но Маатсен на празна врата направи 1:1.

В 47-ата минута Циркзее вкара за 2:1, а в самия край отново талантът на Байерн Мюнхен вкара от дузпа, оформяйки крайния резултат.

Така шансовете на България да се класира за европейското първенство намаляха рязко, тъй като "лъвчетата" се смъкнаха до предпоследното пето място с актив от шест точки, като само Гибралтар остава под нас. 

Звездният отбор на Нидерландия продължава да бъде без загуба, но заема второто място с 10 точки, на три пункта зад лидера Швейцария.