Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обяви, че не се мисли към момента за смяна на националния селекционер Ясен Петров. Снощи “лъвовете” завършиха квалификационния цикъл за Мондиал 2022 със загуба 0:4 от Швейцария.

„Аз мисля, че всички гледахме мача. Определено не ми е приятно да го кажа, но пожелавам успех на швейцарците на голямото първенство. Разликата се видя в класите. Мисля, че треньорите трябва да си направят поуките, да си направят анализи. И да се мисли за напред“, сподели Йордан Лечков след срещата в Швейцария.

„Както видяхте и в предния мач беше така, разликата е очевадна. Съжалявам, че излиза от моята уста. Липсва класата в нашия отбор, отдавна е така. Аз мисля, че не е времето и мястото, защото както съм казвал и преди, футболистите се изграждат в клубовете, няма как да прехвърлим всичко на главата на Ясен Петров или на който и да е било треньор, който е бил в националния отбор“, каза още един от ръководителите на българския футбол.

След края на срещата с Швейцария Ясен Петров обяви, че поема цялата отговорност за тежкото поражение в Люцерн. „Трябва повече работа в клубовете. За голямо съжаление, от водеща футболна нация сме на това дередже в момента“, добави Лечков пред БНТ.