Младежкият национален отбор на България записа тежък провал в квалификациите за Евро 2023. Селекцията водена от Александър Димитров не успя да победи на стадион „Славия“ Молдова, завършвайки 0:0. Интересното е, че в началото на септември победихме съперника като гост с 2:0.

Вчера молдовците играха цяло второ полувреме с човек по-малко след червен картон на Лесеану, но и това не помогна на трикольорите. Така те изпратят годината на предпоследно място.

Най-деен за нашите бе Силвестър Джаспър, който обаче нямаше ден. В 49-ата минута България откри резултата, след като Мартин Минчев реализира с глава, но попадението бе отменено заради засада. Малко след това Станислав Шопов стреля покрай десния страничен стълб.

В 53-ата минута Агачи се намеси решително и улови плътен изстрел на Мартин Петков от границата на наказателното поле.

Малко след това Джаспър стреля в горния ляв ъгъл, но отново вратарят бе на мястото си и изби в ъглов. Трикольорите продължиха да притискат съперника си, но не успяваха да преодолеят сгъстената защита.

Дълбоко в добавеното време Мартин Петков стреля отблизо с глава, но над вратата, което се оказа и последното по-интересно действие в двубоя.

„Над младежкия национален отбор явно тегне някаква прокоба. Бъркахме в завършващата фаза“, коментира селекционерът Александър Димитров.