Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков не пожела да отговори на нападките на бившия национал Ивелин Попов и призова Димитър Бербатов да приеме загубата на конгреса на БФС с достойнство.

"Още в самото начало казах, че нямаме шансове за Мондиал 2022. Виждате, че европейският шампион Италия отива на бараж в нашата група. Имаше и добри, и откровено слаби мачове. Понякога моето мнение се различава с това на другите, гледали мачовете. Искам младите момчета, когато обличат националната фланелка да се раздават повече. За тях това е един трамплин, където да те забележат силни отбори", започна Лечков пред БНТ.

"Нашето вътрешно първенство не е това, което трябва да бъде. Оттам нататък е важно да има конкуренция. Тренировките в чужбина са по-трудни от мачовете. Липсва физическата подготовка. Насила не става."

"Не искам да отговарям на Ивелин Попов. Той също е имал възможност да се докаже. Нито съм изтървал дузпа срещу Малта, нито съм падал от Чехия с 0:6. Аз никога не съм се крил. Давал съм отчет на Изпълкома. Треньорът да си прецени дали има нужда от Ивелин Попов. Водещата фигура в един отбор трябва да е опитният футболист."

"Засега не се коментира ново име за национален селекционер. Свърши така модерната дума "цикъл". Имаше добри изяви, имаше и слаби мачове. Искам тези момчета да се отпуснат, и да се "сбият". Знам нагласата на хората по трибуните, те искат битка и динамика. Трябва ни силно вътрешно първенство, за да има националният селекционер по-голям избор. Всеки треньор е зависим от резултатите."

"На Лудогорец им липсват българските футболисти. Примерът е Славия. Хубави, лоши, момчетата играят, уреждат си трансфер в чужбина и са гръбнакът на националните ни отбори."

"Проведе ли се Конгрес - проведе се. Какво иска Бербатов, да дойде и да каже. Да се появи малко повече и да ме убеди мен на следващия Конгрес да гласувам за него. Протоколът от Конгреса е 111 страници. Той беше внесен навреме в търговския регистър. Сега пък намират критики на протокола."

"Имаше наблюдатели на УЕФА. Несериозно е! Публиката се занимава с исканията на ...хайде да не се изпусна. Предстои вписване на новия президент, какъв нов Конгрес искат!? Само едно и също нещо да коментираме, това не е сериозно! За да няма спекулации, на следващия Конгрес ще предложа да се гласува видимо, а не тайно. Когато загубиш, бъди достоен!", призова Лечков.