Селекционерът на националния тим Ясен Петров обмисля да изпрати повиквателна за нападателя на португалския Фейрензе Стивън Петков, пише „Мач Телеграф“. Той се намира в чудесна форма и от началото на сезона е отбелязал 11 попадения във второто ниво на местния футбол, което го прави най-резултатния наш сънародник в Западна Европа, макар и не в елитна дивизия.

Само в рамките на 10 дни – от 2 юни до 12 юни, националните ни имат 4 мача от Лигата на нациите – на 2 юни играем със Северна Македония, 5 юни с Грузия, а на 9 и 12 си разменяме по едно домакинство с Гибрлатар. Заради въпросния сгъстен календар Ясен Петров ще извика по-голям брой футболисти от обичайното. Стивън Петков все още не е играл за националния отбор.

Другите нападатели, на които Пловдивския Джанини разчита, се намират в доста по-лошо състояние. Георги Минчев има само един гол за Рига, докато Атанас Илиев е с 2 попадения за втородивизионния италиански Асколи. Иначе на върха на атаката Ясен Петров използва и Мартин Минчев, който обаче може да действа и като крило.

Очаква се в списъка на Ясен Петров за въпросните 4 мача да има доста изненади. Със сигурност в състава ще има и дебютанти.

Снимка: Lap.bg