„Показахме примитивизъм и в какво болно общество отглеждаме децата си.”

Това написа Добре Митрев - председател на Сдружение за македонско-българско приятелство, по повод скандалното поведение на македонската публика снощи по време на футболния мач България – Северна Македония в Скопие.

Да обиждаш другия не означава, че обичаш своите. Този, който подстрекаваше към бой, нека първо научи думите на македонския химн”, пише Митрев.

В една песен се казва: „Дали да плача или да пея”. Македонските българи снощи станаха част от нея. Плачеха, защото изгуби Македония – тяхната страна, а пееха, защото България победи. Аз бях на стадиона и седях на трибуните на македонските запалянковци. И за първи път бях доволен, че децата ми растат извън тази среда. Снощи трябваше да се вика в подкрепа на футбола. Там имаше всичко друго, но не и подкрепа за любимия отбор.

Снощи трябваше да аплодираме за футбол. Нямаше нищо друго освен аплодисменти. И както се случва накрая, наказанието идва винаги. И дори всички зурни и тъпани да бяха снощи на стадиона, думите на "Мила Родино" бяха по-силни от всичко”, написа още Добре Митрев.

Българският национален отбор по футбол победи Република Северна Македония с 1:0 като гост в един нервен мач, изпъстрен с грубости и грозни сцени, предизвикани от домакините, които получиха червен картон още в 14-та минута.

Единственото попадение отбеляза Кирил Десподов в 50-та минута. Любопитното в случая е, че голмайсторът е от Кресна. Срещата на стадион "Тоше Проески" в Скопие се игра при скандално поведение от страна на публиката, която освиркваше националния химн на България през цялото време на изпълнението му. /БГНЕС