В Северна Македония обявиха, че двама техни футболисти са донесли победата на България с 1:0 насред Скопие в мач от Лигата на нациите.

В началото на седмицата "Лъвовете" спечелиха с гол на Кирил Десподов, паднал след асистенция на Радослав Кирилов. И местното издание МКДнес по-рано през деня излезе със следния материал:

"Двама македонци победиха Македония във футболния мач с България в Скопие. И двамата са родени в Пиринска Македония".

"Без да оспорваме националното им чувство, те прекрасно знаят, че по етнос са македонци, както техните баби и дядовци, родени в пиринския край на Македония. Като български граждани е съвсем нормално да играят за националния отбор на България".

"В момента най-добрият футболист, който играе за България, е македонецът Кирил Десподов, роден в Кресна, Пиринска Македония, и е голмайстор, състезател на Лудогорец".

"Асистентът за попадението в Скопие бе македонецът Радослав Кирилов, роден в Симитли, също в Пиринска Македония. Радослав играе като крило, състезател е на ЦСКА 1948".

"Да не забравяме, че Димитър Бербатов, известен като Митко Македонеца от Благоевград, беше един от най-добрите футболисти в Европа, когато играеше активно".

"Македонците винаги са били и ще бъдат сила във футбола", пишат от изданието.

Снимка: БГНЕС