Сърбинът Младен Кръстаич стартира по отличен начин като национален селекционер на България – с победи на Гибралтар (5:1) и Северна Македония (1:0) в Лигата на нациите. Следващите два двубоя на трикольорите са през ноември, когато ще играем две контроли. Първата е на 16-и – срещу Кипър, а след това на 23-и срещу Люксембург.

Кръстаич обаче планира да събере тима и през декември. Това разкри техническият директор на БФС Георги Иванов, който похвали работата на новия треньор.

„Доволни сме. Ние обаче ще сме успели, когато върнем хората на стадиона. Ще успеем, когато започнем да печелим с добра игра. Сега направихме първата стъпка. Важно е постепенно да се развиваме, а не да прескачаме етапи. Сега треньорите ще могат да работят още 7-8 дни. Планираме заминаваме за Анталия за една седмица от 10 декември, за да може футболистите да се стиковат. Ще се готвим сериозно и концентрирано за 23 март, когато е стартът на квалификациите за европейското първенство през 2024 година“, заяви Гонзо пред Диема спорт.

Това означава, че националите ще имат малко време за зимна почивка. По програма мачовете в Първа лига завършват на 20 ноември заради световното първенство. 1/16 и 1/8-финалите за купата на България пък са планирани за 30 ноември – 1 декември и 7-8 декември.