България не успя да победи Люксембург в контролна среща, която приключи при нулево равенство. На стадиона в Люксембург "лъвовете" не съумяха да постигнат четвърти пореден успех под ръководството на селекционера Младен Кръстаич. Двата тима си разделиха по едно полувреме.

През първата част нашият тим имаше положения пред вратата на Ралф Шон, като Спас Делев дори вкара топката в мрежата, но попадението правилно бе отменено поради игра с ръка на офанзивния футболист на Лудогорец.

Преди това съотборникът му в редиците на шампионите и капитан на "трикольорите" Кирил Десподов бе разочарован при пряк свободен удар от добрата намеса на Шон, а с два пропуска се отчете и Радослав Кирилов. Пред вратата на Светослав Вуцов домакините имаха ситуация при едно изпълнение на ъглов удар, когато бранителят на ЦСКА Енес Махмутович стреля опасно с глава, но топката за щастие мина встрани от гредата на стража на "белите".

След почивката ролите се размениха и домакините бяха по-активни и дейни през противниковата половина. България не успя да пресира по начина, по който го правеше преди почивката, и това отпускане доведе до не една и две ситуации пред вратата на Вуцов, включително греда на появилия се от пейката Ивандро Санчес.

Все пак, играчите на Кръстаич издържаха на натиска на люксембургци, които в края на срещата, под изливащия се дъжд, останаха в намален състав след втория жълт картон на Данел Синани, който се подвизава в английския Норич. Второто полувреме бе далеч по-спокойно в сравнение с първото, когато главният съдия от Литва показа цели осем официални предупреждения, основно на играчи на домакините, които влизаха изключително агресивно в единоборствата.

Така Люксембург прекъсна победната поредица от три последователни срещи за България, която включва успехи над Гибралтар и Северна Македония в Лига на нациите и срещу Кипър в контрола през седмицата. Следващият двубой за Кръстаич и компания е срещу Черна гора в първа квалификационна среща за Евро 2024 на 24 март догодина.