Селекционерът на младежкия национален отбор на България (до 21 години) Александър Димитров коментира изтегления днес жребий за квалификациите. Както е известно, малките лъвчета ще спорят с Германия, Полша, Израел, Косово и Естония за първите две места в група D.

Димитров има време да избистри състава до есента, когато тимът му стартира с гостуване на Естония.

"Реално погледнато, не са кой знае колко големи шансовете ни. Но никой не отива като загубил преди да е започнала битката. Нашият щаб имаме манталитет на победители и искаме да го предадем на нашите играчи", започна треньорът, коментирал пред инстаграм-профила на БФС.

"Във всеки мач, независимо дали сме играем квалификации или приятелски мач, ние играем за победа, влизаме за победа. Така ще подходим и към тези квалификационни мачове, към този квалификационен цикъл. Групата е изключително трудна. Да познаваме се с Полша, но идва нова генерация, нов треньор и ново начало за всеки един".

По повод съперниците, той каза: "Германия е фаворитът в нашата група, но смятам силите на останалите отбори в нашата група са що-годе изравнени. И Израел, и Косово вървят много напред. За нас е нас важно да правим футболисти за първия отбор. Нека да грешат при нас. В предстоящите квалификации се надявам, че играчите ще грешат по-малко при нас, за да не грешат изобщо при мъжете. И там да се търси класиране за голям форум. Ако може хората да идват на нашите мачове и да си тръгват удовлетворени от това, което виждат от своите деца. Защото това са децата на България, това е бъдещето на България. Така че това искам да виждам. И ще следваме това, което ние сме си поставили и федерацията да намираме нови играчи. Както в предишните квалификационни цикли – и Йоан Стоянов, и много други, които не бяха викани преди. Така че това ще бъде нашият фокус".

След това се насочи и към селекцията и обясни, че няма да се разчита на по-големи, а ще се фокусира върху набор 2005, тъй като 2002, 2003 и 2004 не са се класирали на финали на Европейско и на Елитни кръгове в по-долните възрасти.

"Поколенията 2002, 2003 и 2004 не са се класирали на абсолютно никакви елитни кръгове или на Европейски шампионати в по-добрите възрасти до 17 и до 19 години, задачата ни става много трудна. Затова сме се обърнали към футболисти, които бяха на Европейското U17 или родени през 2005-а. Разликата в годините е много голяма, но ще компенсираме, за да можем да направим играчи за първия отбор", завърши специалистът.

Снимка: Lap.bg