Съотборниците в Лудогорец – Кирил Десподов и Спас Делев почти сигурно ще поведат атаката на националните срещу Черна гора в първия мач от евроквалификациите. Двубоят е в петък от 19:00 часа в Разград и ще бъде предаван пряко по БНТ 1.

Десподов и Делев се намират в добра форма и селекционерът Младен Кръстаич е решил да им се довери на клубния им стадион, пише Тема спорт. По този начин сърбинът ще продължи да налага Кирил и Спас. Той започна с тях в атака в последните два мача – контролите с Кипър (2:0) и Люксембург (0:0). Двамата се разписаха на Острова на Афродита, като си и асистрираха за попаденията.

Кирил Десподов и Спас Делев вкараха 5 от последните 6 гола на Лудогорец при новия старши треньор Ивайло Петев. Първият блеса с хеттрик при 3:2 над Черно море, а вторият се разписа два пъти при 3:1 над Хебър в Пазарджик.

Именно заради добрата форма, в която дваната се намират Младен Кръстаич е решил да продължи да им се доверява. Делев игра и при предишния мач с Черна гора у дома – 1:1 през март 2019-а.

Селекционерът обаче има сериозни колебания за крилата. Очаква се, заради контузията на Антон Недялков, да започне с трима в отбрана и с халф-бекове. Именно изпълнителите на фланговете са основната дилема за сърбина. В защита сигурни за местата си са Валентин Антов и Петко Христов. В средата на терена почти сигурно ще видим Илиан Илиев-младши и Илия Груев-младши. На вратата ще е Даниел Наумов. Като десен халф-бек много вероятно е да започне Йоан Стоянов. Зад двамата нападатели се очаква да стартира Мартин Минчев от Спарта Прага, който напоследък също е в добра форма.

От началото на лагера в Разград трикольорите наблягат сериозно на тактическите занимания и разузнаването на съперника. Футболистите гледат видеа с отделни моменти от мачове на черногорците. Младен Кръстаич и щабът му отедлят сериозно внимание на детайлите в играта на съперника.

Снимка: БГНЕС