България приема днес от 19:00 часа Черна гора на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград в първи двубой от група G на квалификациите за европейското първенство в Германия през 2024 година. Под ръководството на Младен Кръстаич трикольорите нямат поражение – 3 победи и 1 равенство, като ще опитат да продължат с доброто представяне. Успехът е задължителен за сериозно подмладения състав, ако искаме след 2004 година (б.а. – европейското първенство в Португалия) отново да играем на голям форум.

Сръбският треньор Младен Кръстаич няма много дилеми около стартовия състав, пише Тема спорт. Той отново ще се спре на схема с трима централни защитници, въпреки че в контролите с Кипър (2:0) и Люксембург (0:0) използва тактика с четирима в отбрана. Въпросителните пред него са свързани най-вече с това кои играчи да използва по фланговете. Най-вероятно той ще се спре на двама младоци – Виктор Попов от Черно море и Марин Петков от Левски.

На вратата ще е Даниел Наумов, а пред него в ариергарда ще действат Валентин Антов, Петко Христов и Пламен Гълъбов. Кръстаич много разчита на халфовете ни. В средата на терена дует ще оформят Илия Груев-младши и Илиан Илиев-младши, като на тях ще помага Филип Кръстев. В нападение сигурен титуляр е капитанът Кирил Десподов. Очаква се до него да стартира Спас Делев, който да е предпочетен пред Радослав Кирилов.

Снимка: Lap.bg