Националният отбор на България по футбол за девойки до 19 години загуби от Нидерландия с 0:5 в първия си двубой от елитната фаза на Евро 2023. Българките оказаха съпротива, но в последния четвърт час рухнаха срещу фаворита Нидерландия и допуснаха пет безответни гола в първия си мач от група А7 на втората фаза на квалификациите.

Момичетата и най-вече вратарката Милена Караколева заслужават поздравления за представянето си в първите 60 минути срещу един от най-силните отбори на континента, след като успяха да парират постоянните опити на домакините да открият резултата.

В началото на втората част Димитра Иванова дори можеше да изненада "лалетата", но изстрелът й бе спасен от стража на домакините. В 64-ата минута Феур Стоит откри за Нидерландия, а отново тя три минути по-късно покачи на 2:0. До края класата на съперника си каза думата и домакините вкараха още три попадения.

В следващия си мач от евроквалификациите на 8 април от 14:00 часа България ще се изправи срещу другия фаворит в групата Финландия.