Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич е получил ултиматум да спечели поне една победа в предстоящите две Европейски квалификации с Литва и Сърбия, за да запази поста си. Това съобщават днес масово медиите в западната ни съседка.

Най-напред информацията се появи в mozzartsport.com, след това беше потвърдена и разработена от sportklub.n1info.rs., вестник Република и informer.rs.

Лошият старт на трикольорите е изнервил българските футболни ръководители, пишат медиите и са поискали от бившия централен защитник гарантирани три точки от Литва и достойно представяне срещу сърбите.

"В случай, че Младен Кръстаич стигне до три точки в Литва и се представи равностойно в двубоя със Сърбия, той най-вероятно ще остане на селекционерския пост. В противен случай ръководството на БФС ще търси друго решение, защото нови две поражения биха означавали не само край на всички шансове за класиране, но и отприщване на общественото недоволство", твърди Sportklub.rs.

Намесва се името на президента на БФС Борислав Михайлов, от когото е дошъл ултиматумът към сръбския специалист, пише пък informer.rs. Пак там се прокрадва твърдението, че Кръстаич е бил пред уволнение преди няколко месеца, но това не се е случило. Българите започнаха отчайващо квалификацията, след като в първите два мача допуснаха поражения от Черна гора и Унгария и така на практика намалиха до минимум шансовете си да се включат в битката за върха на таблицата.

България гостува на Литва в третия си мач от група G в събота, а на 20-и този месец приема Сърбия в Разград/БТА.