Защитникът на италианския Монца Валентин Антов беше истински лидер в българската защита. На два пъти негови намеси спираха топката по пътя към българската мрежа, но в края на срещата късметът обърна гръб на българите.

Срещата от група "G" в Разград между България и Сърбия завърши 1:1.

"Трябваше малко повече да успеем да задържим топката и да е по-далече от нашата врата. Може би, ако имахме малко повече опит или малко повече спокойствие, вероятно нямаше да се случи. Но това не отменя всичките усилия и цялата енергия, която вложихме през целия мач. Тактиката ни проработи днес идеално, всички дадоха не 100, а 200 процента от себе си. И много ни е яд, че не взехме мача", започна Антов.

"Сърбите са добър отбор, имат много класни футболисти. Нормално е в последните моменти да се дръпнем, а те да натиснат. Въпреки че имахме няколко много добри ситуации за контраатака. И ако бяхме успели да отиграем някои ситуации по-добре, можеше и да отбележим втори гол. Уцелихме и греда. Нормално е да ни натиснат".

"Вкараха ни гол в последната минута, какво мога да кажа. Случва се, болезнено е, но го има във футбола. Раздадохме се на максимум. Щеше да е хубаво да вземем тези три точки, но не успяхме. За съжаление моите намеси не се оказаха достатъчни. Дано в следващия мач да вземем повече точки".

"Както всички знаем, критикуват ни, но това е млад отбор. Дадохме всичко от себе си, играхме с огромно желание. Ясно ни е, че не сме феноменален отбор от световна класа, но играхме като отбор. Щяхме да се поздравим с победата, ако не беше тази ситуация накрая".

"С Петко Христов съм играл през всички възрастови формации. Разбираме се чудесно и днес намалихме до голяма степен ситуациите на сърбите. Илия Груев е невероятен футболист и се представи на високо ниво. Напоследък е и лидер в съблекалнята”, заяви Антов.