Галерия

"Мачът на надеждата" на националния стадион "Васил Левски" предложи незабравими емоции.

Грандиозното събитие, организирано от Стилиян Петров, събра около 25 00 души на най-големия ни стадион. Събраните средства от срещата ще отидат в подкрепа на всички страдащи от онкоболни заболявания.

Феновете видяха на живо плеяда световни футболни звезди, начело с носителя на Златната топка Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Неманя Видич, Рой Кийн и европейски и световни шампиони с техните страни.

Стенли поигра и за двата отбора, а в 85-ата минута напусна терена под звуците на легендарната песен Youl never walk alone, която е химн и на Селтик, където рекордьорът по мачове за националния ни отбор се превърна в истинска звезда. 

При смяната си, Стилиян Петров не сдържа сълзите си от страхотните емоции и всички участници го поздравиха един по един.

Колкото до самият мач, той завърши 3:3, като над всички беше Мартин Петров. Бившият футболист на Манчестър Сити и Атлетико Мадрид се отчете с асистенции към Димитър Бербатов и Георги Пеев и сам вкара третия гол след чудесен пас именно на Стенли.

Точни за Отбора на звездите бяха Робер Пирес, Хенрик Ларсон и Джо Коул.

На събитието присъставаха и президентът Румен Радев, премиера Николай Денков, спортният министър Димитър Илиев и кметът на София Йорданка Фандъков.


Срещата беше изпълнена с много емоционални моменти, с няколко прекъсвания на играта, поздравления за организатора от най-големите звезди, пристигнали в София.

 Българският отбор откри резултата в 4-ата минута, когато Димитър Бербатов вкара с глава. Бербатов започна атаката, подаде на ляво на Мартин Петров, а неговият приятел и бивш съотборник в ЦСКА и в националния отбор му центрира на главата. Топката се отклони в крака на Алън Хътън от отбора на Световните звезди и влезе в мрежата на Шей Гивън. Секунди по-късно срещата беше прекратена заради аплодисментите в 5-ата минута в подкрепа на бившия национал и треньор на националния отбор Петър Хубчев, който се бори с левкимия.

В 19-ата минута Световните звезди изравниха резултата чрез бившия нападател на Арсенал Робер Пирес, който получи топката от Хенрик Ларсон и от близо прониза вратаря Здравков.

Срещата беше прекъсната още веднъж секунди след това - в 19-ата минута, с какъвто номер Стилиян Петров игра в по-голямата част от кариерата си. На терена нахлуха попзвездите Любо Киров, Владимир Ампов-Графа и Орлин Павлов, които поздравиха публиката със свое изпълнение на песента "Заедно".

Хенрик Ларсон обаче показа, че се намира в отлична форма и вкара за 1:2 за гостите в 30-ата минута. Българският отбор реагира само след две минути и изравни чрез оказалия се на върха на атаката Георги Пеев, който се възползва от втората асистенция в мача на Мартин Петров.

Минута преди края на първото полувреме и късметът се усмихна на българския отбор, след като Ашли Йънг от три метра улучи гредата на опразнената врата след пробив и пас от дясното крило на Луис Гарсия.

Мартин Петров след две асистенции успя и да се разпише в 51-ата минута. Той беше изведен по прекрасен начин от Красимир Балъков, избяга от защитата и търколи топката покрай излезлия да го посрещне вратар Карл Икеме. Бившата звезда на Челси Джо Коул изравни за 3:3 в 74-ата минута с чудесен индивидуален пробив. Той получи топката на границата на наказателното поле, мина през Михаил Александров и Велизар Димитров и прати топката под плонжа на Димитър Иванков.

България - Отбор на звездите 3:3

1:0 Бербатов (4), 1:1 Пирес (19), 1:2 Ларсон (30), 2:2 Пеев (32), 3:2 М.Петров (51)

България: Здравко Здравков, Милен Петков, Александър Тунчев, Илиян Стоянов, Ивайло Петков, Даниел Боримиров, Красимир Балъков, Георги Пеев, Мартин Петров, Димитър Бербатов, Христо Стоичков
Второ полувреме: Димитър Иванков, Радостин Кишишев, Росен Кирилов, Илия Груев, Мариян Христов, Илиан Илиев, Велизар Димитров, Христо Янев, Михаил Александров, Христо Йовов,  Владимир Манчев, Валери Божинов, Наско Сираков 
Селекционер: Димитър Димитров 

Отборът на звездите: Шей Гивън, Алън Хътън, Гари Кейхил, Джеймс Колинс, Джереми Линч, Стилиян Петров, Гарет Бари, Ашли Йънг, Робер Пирес, Хенрик Ларсон, Луис Гарсия
Второ полувреме: Карл Икеме, Флоран Малуда, Джо Коул, Неманя Видич, Ричард Дън,  Коло Туре, Максуел, Рой Кийн, Юри Джоркаеф
Селекционер: Мартин О’Нийл

Галерия