Литовските футболисти са труден съперник, защото са играли с човек по-малко срещу България за дълъг период от време и въпреки това не са загубили. След това са направили отличен контролен мач и срещу Гърция, смята Сърджан Кляевич, който е част от треньорския щаб на Черна гора и помощник на старшията Миодраг Радулович.

"Още от месец август анализираме и Литва, и България. Литовците играят  в среден блок, чакат преходи и могат да бъдат опасни. Трябва да намерим начин да ги притиснем. Готови сме за всякакви варианти“, допълни треньорът и натърти, че за България ще говорят след днешния мач в Каунас.

Черна гора днес ще изиграе четвъртата си среща в група G" на Европейските квалификации, а след това в неделя ще очаква България. Черногорците имат 4 точки, България е с 2, а Литва само 1. Сърбия и Унгария изглеждат като основни фаворити с по 7 пункта.

"Селекционерът изтъкна, че реализацията трябва да е по-добра, че процентът на реализация трябва да е по-висок. Надявам се, че ще имаме шансове срещу Литва и е задължително да се възползваме от тях. Имаме късмет, че напaдателите ни са в добра форма", заяви пък полузащитникът на ОФИ (Крит) Марко Бакич.

"Постигнахме един гол срещу България като гости и спечелихме мача. Надявам се, че по отношение на този сегмент ще бъдем на ниво и в следващите мачове – с Литва и с България. Но съм доволен, защото от мач на мач играем все по-добре. Надявам се, че за краткото време до днес сме успели да подготвим нашия отбор за силните страни на Литва", заяви селекционерът на черногорците Радулович.