Младежите на България стартираха квалификации за Евро 2025 с провал - 1:1 като гост на Естония в мач от Група D. За домакините равенството бе първа точка в официален двубой от 2020 година насам. Както и първо попадение. Последният път, когато прибалтийската страна не загуби квалификация, бе срещу Сърбия за 0:0. Но гол младежите на Естония не бяха вкарвали в официален двубой от 1:1 с Латвия по-рано същата година. Оттогава насам съперникът на трикольорите бе записал 11 последователни поражения, сред които и 0:5 от Азербайджан.

Статистиката на България под ръководството на Александър Димитров – един успех в последните 10 квалификации. Триумът дойде при 5:0 над Гибралтар у дома. После не спечелихме дори визитата на футболното джудже при все, че тази формация на съперника бе в серия от 20 поредни загуби и имаше 1 отбелязан гол от края на 2017-а насам. Средно получава по 5 попадения, изчислява "Труд".

Важно е да се отбележи, че срещу Естония селекционерът на трикольорите можеше да разчита на играчи, които напоследък бяха част от първия тим на България. Свалени за старта на квалификациите бяха Пламен Андреев, Никола Илиев, Станислав Шопов, Християн Петров.

„Доволен съм от играчите – обясни треньорът. - Тези, които слязоха от мъжкия, благодаря на Кръстаич и Георги Иванов, че ни дадоха тези играчи. Вдигнаха нивото. Още малко трябва да се пипнат нещата и мисля, че още по-добре може да се представим".