Техническият директор на националния отбор Георги Иванов-Гонзо разкри, че от следващата година за България може да играе футболист, който в момента е титуляр в германската Бундеслига.

„След Лукас Петков има още един футболист от Германия, който ще играе за България. Това е Фабиан Нюрнбергер. Играе за Дармщад в Бундеслигата. Неговата майка е българка. Предприели сме всички мерки да му изкараме български паспорт, за да може, ако не за настоящия квалификационен цикъл, който завършва през ноември, то през следващата година този футболист да бъде в националния отбор“, заяви Гонзо пред БНТ.

Фабиан Нюрнбергер е роден на 28 юли 1999 г. в Хамбург и започва с футбола в местния гранд Хамбургер. След това играе в школите на Айнтрахт Нордещед и Нийдендорфер. Започва професионалната си кариера в Нюрнберг през 2018 г., като първо играе за втория отбор. След това пробива в първия тим, където става основен играч и записва 106 мача във всички турнири, в които бележи 7 гола. Подвизава се в центъра или лявата зона на халфовата линия. През това лято преминава в спечелилия промоция Дармщад със свободен трансфер. Титуляр е за тима и в трите досегашни срещи от сезона в Бундеслигата.

„Следим и други български наследници в чужбина. Има такива футболисти. Даже при по-малките – 14, 15, 16-годишни, има по 4-5 човека от Атлетико Мадрид, Севиля и Шалке. Това са футболисти, които ние след 3-4 години ще очакваме да показват ниво в националния отбор“, допълни Георги Иванов.

Снимка: Lap.bg