Футболистите на Черна гора бяха безкрайно щастливи от успеха над България с 2:1, който ги остави в битката за едно от първите две места. Квалификацията в Подгорица се разви крайно нелогично, но българският отбор пропусна много ситуации и в крайна сметка домакините триумфираха, увеличавайки актива си в група G на 8 точки.

Вратарят Милан Миятович се превърна в герой за домакините, след като остави тима си в мача със спасена дузпа при човек по-малко на терена.

"Доста тежък в психическо отношение мач след шока в Литва. През първите 15 минути бяхме нервни, после се върнахме в мача, успокоихме се. В края на полувремето стигнахме до първи гол. През второто нещата започнаха да се трупат само в лоша посока за нас – червен картон, дузпа, изравниха ни. Но показахме желание и борба. Ето как трябва да изглежда един национален отбор. Имаше желание у всички нас да спечелим и да донесем добри моменти за националния отбор. Когато даваш 100%, това се връща в най-трудните и най-добрите моменти, заяви вратарят Милан Миятович, който е познат у нас от периода си в Левски.

Капитанът Стефан Савич също се фиксира върху пропуснатата победа в Литва (2:2 в четвъртък). Той обаче подчерта, че най-много го радва реакцията след червения картон на Игор Вуячич в 59-ата минута.

Най-важното нещо са трите точки, въпреки че се радвам за гола. Върна ни се за Литва. Борихме се до последно и с малко късмет заслужено ликувахме. Особено съм доволен от това как отборът реагира с играч по-малко”, каза футболистът на Атлетико (Мадрид)./БТА

Снимка: Lap.bg