Националният селекционер на Латвия - Едгардас Янкаускас, спази традицията и изрази уважението си към българския тим по време на пресконференцията си преди утрешния двубой на националния стадион „Васил Левски“.

България е много труден опонент. Имат млад състав и идва нова генерация български футболисти. Изправял съм се срещу Младен Кръстаич и като футболист и като наставник. Срещу Сърбия той имаше може би по-добри футболисти като имена, но тогава ни вкараха едва в 94-ата минута, докато сега България играе изключително агресивно и Кръстаич помага на момчетата си да израстват. В мача ни с България имахме ранен червен картон и това ни промени изцяло идеята. Проучили сме достатъчно добре България и сме си поставили цели, които се надяваме да изпълним“, каза Янкаускас, цитиран от Sportal.

Двата отбора се намират на дъното в подреждането на квалификационна Група G за класирането на Европейското първенство в Германия догодина. Все още са без победа и имат само по 2 точки в актива си след първите пет срещи.

Евентуален неуспех за „лъвовете“ в тази среща би означавал, че и математически тимът ни ще изгуби шансове за класиране напред, защото Унгария и Сърбия имат по 10 точки, а Черна гора е с 8. При това „маджарите“ имат мач в пасив.