3 промени в стартовия състав на т.нар. национален отбор в сравнение със загубата 1:2 от Черна гора ще направи селекционерът Младен Кърстаич за битката за предпоследното място в група G от европейските квалификации с Литва. Мачът е днес от 19,00 ч на стадион “Васил Левски”. В първия двубой с балтийската страна нашите завършиха 1:1, въпреки че играха близо 75 минути с човек повече.

Под рамката на вратата отново ще застане Иван Дюлгеров. На мястото на болния Димо Кръстев, който бе титуляр при поражението от черногорците през миналия месец, ще започне Алекс Петков. Другите двама бранители ще бъдат Валентин Антов и Кристиан Димитров. Вместо капитана на “Левски” Андриан Краев пък от първата минута ще стартира Ивайло Чочев. Голмайсторът на Първа лига от миналия сезон ще си партнира в центъра на терена с футболист №2 на България Илия Груев, пише "24 часа".

Третата промяна, която Кърстаич гласи, е свързана с десния халф-бек. Преди месец на тази позиция действа Виктор Попов от “Черно море”. За двубоя с литовците обаче селекционерът на т.нар. национален отбор ще заложи на Марин Петков от “Левски”. На другия фланг ще действа съотборникът му Патрик-Габриел Галчев. Интересното е, че двамата са твърди резерви в състава на Николай Костов, но въпреки това Кърстаич ще им гласува доверие от първата минута днес.

В предни позиции сърбинът отново ще заложи на триото Кирил Десподов, Георги Русев и Лукас Петков. Така за пореден двубой Кърстаич ще излезе на терена без чист нападател. В ролята на фалшива деветка ще действа Русев от ЦСКА 1948.

При загуба от Литва на 100 процента сръбският специалист си тръгва. Чашата на търпение към Кърстаич е почти преляла и се чака нов резил, за да бъде уволнен, напук на тлъстата неустойка, заложена в договора му.