Националният отбор на България достигна ново дъно, след като допусна загуба от Литва с 0:2 в квалификациите за Европейското първенство и така изгуби математически шансове за класиране напред няколко кръга преди края. Това накара мнозина да възроптаят остро срещу тима, но най-вече срещу ръководството на БФС, което би следвало да понесе най-голяма отговорност за случващото се в представителния ни отбор. Спортният журналист Николай Александров изригна за пореден път в социалните мрежи, използвайки доста тежки думи, за да опише ситуацията.

Дъно. Тинесто дъно. Утайка, мръсотия, гнусотия… Срам и за всички медии, които продължават с години пряко или косвено да подържат тази система. Не смеят да изрекат това, което всички вкупом трябваше да извикаме преди много години. Вкупом, а не на пресекулки. Защото много добре знаехме, че ще се стигне дотук! Дъно!“, написа той в своя Facebook профил.

Страната ни изпраща пореден квалификационен цикъл далеч от големите международни форуми и догодина официално ще се навършат 20 години от последното участие на България в подобно състезание.