България днес записа нова срамна страница във футболната си история, инкасирайки загуба с 0:2 срещу един от най-слабите тимове в европейския футбол, ако съдим по класирането на отбора в ранкинга на ФИФА. Литва все пак се намира на 143 място. По този начин серията без победа за Младен Кръстаич вече се увеличи на 8 срещи, а призивите за оставката на сърбина вече идват от всички страни. Какво следва обаче? Георги Иванов-Гонзо вече има опит в подобна ситуация и едно от най-логичните неща е отново да го видим в ролята на селекционер, докато се търси следващия жертвен агнец на БФС.

Един от директорите във федерацията се отзова при уволнението на Ясен Петров в края на световните квалификации миналата година, за да изведе „лъвовете“ до равенства с Гибралтар и Грузия.

Междувременно Гонзо се превърна в основния глашатай на футболния съюз, сякаш за да отвлече вниманието от президента - Борислав Михайлов, който се е окопал на поста си толкова комфортно, че пренебрегва с лекота факта, че България не е играла на голям футболен форум под негово ръководство. Догодина дори ще честваме 20-годишен юбилей от последния подобен случай.

Помните ли с какви критики посрещнахме Димитър Бербатов, Мартин Петров, Росен Кирилов, Здравко Здравков и Стилиян Петров, когато не спечелиха нито точка срещу Швеция, Дания и Италия на Евро 2004? Ех, какво ли не бихме дали, за да се върнат онези дни, когато поне бяхме част от световния елит.

Година подир година, цикъл подир цикъл започваме с обещания за по-светло бъдеще, но реалността е такава, че България вече дори не е отбор от средноевропейско ниво.

А бе, най-добре Преслава да изпее една хубава народна песен, а Гонзо да повежда хорото в националния, пък току виж вземем да бием съперника на танци, защото на футбол не останаха много равностойните нам противници.