Сръбският селекционер на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич вероятно във вторник ще води лъвовете за последен път, съобщи за БТА член на изпълнителния комитет на БФС. На 17-и октомври България гостува на Албания от 19:00 часа на новия стадион в Тирана в приятелски мач.

Срещата с албанците идва след унизителното поражение с 0:2 от Литва в София в група G от Европейските квалификации. С оглед на развитието на групата и цялостната ситуация, е много вероятно българският представителен тим да остане на последно място.

След като мине срещата с Албания, предстои събиране на Изпълкома на БФС именно с тази цел – анализ на ситуацията и разглеждане на бъдещето на Кръстаич начело на българския отбор. На разговорите ще присъства и техническият директор на централата и отговорник за националните отбори Георги Иванов. Но шансовете на треньора да продължи към ноемврийските два мача с Унгария в София и със Сърбия в Лесковац реално са почти илюзорни. Датата на въпросното събрание на Изпълкома за момента не е ясна, но ще бъде определена от президента на централата Борислав Михайлов.

Вече са започнали и разговори за наследник на бившия централен защитник на Шалке и Вердер, като със сигурност българин ще води отбора в Лигата на Нациите през 2024-а година. За момента са обсъждани варианти са треньорите на първите два отбора в efbet Лига – Александър Томаш на Локомотив (Пловдив) и Илиан Илиев на Черно море (Варна), както селекционера на младежкия отбор Александър Димитров. Опция за национален селекционер е и Станимир Стоилов, който по-рано тази есен се раздели с Левски (София), но има предложение от кипърски клуб. Илия Груев също е сред коментираните имена. 

"Никой не се е месил в работата на Младен Кръстаич и той е има пълна свобода както в избора на групата за всеки от мачовете, така и в определянето на стартовите 11. Със сигурност имаше доста добри моменти, отборът направи хубави мачове. Резултатите обаче са крайно незадоволителни. Затова и управата ще се събере и ще обсъди ситуацията генерално", гарантира човекът от БФС.