Легендата на българския футбол и претендент за президентския пост в БФС Димитър Бербатов заяви, че апатията, обзела футболната общност в България, работи в полза на настоящото ръководство на Централата.

В студиото на „Дарик“ 7-кратният Футболист №1 на България започна с „Аз се кандидатирах за президент и ще бъда кандидат за президент“.

Сетне заяви, че не желае да влиза в диалог с Йордан Лечков, като се възмути от отношението на вицепрезидента на БФС на питане дали Младен Кръстаич остава селекционер.

„Нямам време за този въпрос“: Как може това да бъде отговор на вицепрезидент?“, запита Бербатов. „Когато Йордан Лечков се кандидатира за президент, тогава може да говорим с мен. Аз мога да говоря, и е нормално да говоря, с президента, аз съм кандидат за президент, не говоря с вицепрезидент, който симулира дейност. Лечков после си го търсете и да си говори глупостите“, каза още той. 

„Моят призив към спортната общественост е да не се отдават на безвремение и апатия“, каза бившият нападател на Ман Юнайтед, като призова футболната общност да не се притеснява и да намира начини да изразява недоволството си.

„Ножът не е опрял, а е минал през кокала и реже, и върви на другата страна. За мен не е на всяка цена да съм президент, на всяка цена е това управление да не е там. Сетне клубовете преценяват кой да ги води. Резултатите говорят красноречиво за това управление“, каза Берба.

„Новият управляващ трябва да бъде човек, който няма нищо общо с настоящото ръководство.

„Делата ни срещу БФС си върват. Минава време, изключват клубове под причини, които не съществуват. И впоследствие тези клубове на един конгрес не могат да гласуват за една промяна. Номера, които са ясни и са видни. Но няма кой да упражнява контрол върху БФС. Държавата трябва да вземе някакво отношение – не да се месят в делата, а да бъдат медиатор“, допълни цитираният от Тема спорт благоевградчанин.

Снимка: Lap.bg