Йордан Лечков реши да се извини частично за думите си по адрес на художествената гимнастика, борбата, леката атлетика и волейбола, с които предизвика остри реакции от ръководството на националните федерации. Той обясни пред bTV, че не е бил разбран правилно за думите си по-рано.

Аз се радвам, че такъв дебат се заражда, но явно колегите не са следили внимателно моето интервю. Акцентирах върху промяна на законодателството за спорта като цяло. Това казах, че другите спортове се финансират от държавата и от данъците, докато футболът се финансира и издържа сам. Вместо да обединим усилия, да отидем при министъра на финансите, министъра на спорта или при премиера да говорим и да искаме да разговаряме за законодателството в спорта, ние се хващаме за някакви неразбрани думи“, каза Лечков.

След това той реши да цитира Иван Вуцов за думите му - „Преди да се обединим, дайте да се разграничим“.

Данчо Лечков методично се превърна от един от най-обичаните до един от най-недолюбваните спортисти у нас. Той е едновременно свързван с митичната 1994 г. и Мондиала в САЩ, но и с последвалото тотално падение на българския футбол след началото на новия век.