Ръководството на Българската професионална футболна лига пожелава успех на Илиан Илиев като национален селекционер на България, се казва в изявление, което е изпратено до всички медии.

"Вярваме, че опитен специалист като него, ще успее да стабилизира представянето на националния отбор и ще донесе необходимите резултати в този труден момент. Надяваме се, че професионалните клубове ще окажат необходимата подкрепа на Илиан Илиев и националния отбор на база идеите, които има. По този начин ще се вдигне нивото и на националните футболисти, които са част от вътрешното първенство", пише в писмото, адресирано от Атанас Караиванов, Президент на БПФЛ.

Илиев, който поне до лятото ще съвместява работата си и с тази в Черно море, беше представен днес пред медиите. Той подписва договор за 2 години и 7 месеца, но през юни ще стане ясно дали този начин ще бъде удължен или Илиев ще се концентрира само върху представителния отбор на страната.

Илиев поема отбора от сърбина Младен Кърстаич, който беше освободен от поста в началото на миналата седмица. Кърстаич оставя тима на последното място само с 2 точки от 6 мача.